Zaptec expands: new German production partner

For å støtte vekst og redusere risiko knyttet til kapasitet og komponentmarkedet, gjennomfører Zaptec nå en ekspansjon til Sanmina Corporation i Tyskland, som en produksjonspartner nummer to av elbilladere. Zaptecs hoved-produksjonspartner i Norge, Westcontrol, øker i tillegg kapasiteten med nye anlegg og produksjonslinjer, for å møte den høye etterspørselen av elbilladere. – Vi går nå […]

For å støtte vekst og redusere risiko knyttet til kapasitet og komponentmarkedet, gjennomfører Zaptec nå en ekspansjon til Sanmina Corporation i Tyskland, som en produksjonspartner nummer to av elbilladere.

Zaptecs hoved-produksjonspartner i Norge, Westcontrol, øker i tillegg kapasiteten med nye anlegg og produksjonslinjer, for å møte den høye etterspørselen av elbilladere.

- Vi går nå inn i en masseproduksjon som forventes å øke de neste årene, og investering i nytt utstyr og lokasjoner vil imøtekomme den økte forespørselen, sier Zaptecs CEO Peter Bardenfleth-Hansen.

Produksjonsselskapet Sanmina er en av de største globale elektroniske produsentene, med produksjonsanlegg strategisk plassert for å støtte Zaptecs planlagte vekst både i Europa og USA, som i tur vil minimere karbonavtrykket i transport av ladere.

Med Westcontrol plassert i nord og Sanmina plassert midt i Tyskland, vil Zaptec enklere kunne distribuere kvalitetsladere til hele verden.

-Tyskland er kjent for god kvalitet og effektivitet, og det skader heller ikke at landet er det største markedet på det europeiske kontinentet. Salgsverdien av å ha et tyskprodusert produkt i dette markedet er stor, sier Bardenfleth-Hansen.

Ifølge konsernsjefen vil den tyske fabrikken være en viktig samarbeidspartner, både for tydeligere tilstedeværelse i Europa, men også som en støtte til den eksisterende produksjonspartneren i Norge.

- Sanmina er en internasjonal aktør med fabrikker i hele verden. Det støtter vår plan om internasjonalisering, sier Bardenfleth-Hansen.

Om Zaptecs nye produksjonspartner

Navn: Sanmina Corporation

Hvor: Gunzenhausen, Tyskland

Hovedkontor: San Jose, California

Ansatte: ca. 45 000

Global virksomhet i 25 land på seks kontinenter